12 Ocak 2016 Salı

Tüy Azaltma Yöntemleri

kıl inceltme yöntemleri
Vücutta kıllanma, hormonal düzensizlikler veya değişiklikler ve genetik etkiler nedeni ile olabileceği gibi hatalı tüy azaltma yöntemlerin kullanılması sonucunda da oluşabilmektedir. Bu nedenle istenmeyen tüylerden hem kadınlar hem de erkekler günümüzde kurtulmak istemektedir. Bu amaçla da değişik bakım ürünleri ya da bitkisel yöntemler kullanılmakta ve tüyleri azalmak için etkili bir yöntem arayışı devam etmektedir.






Genel olarak bakıldığında ağda, epilasyon, lazer epilasyon gibi çeşitli yöntemler istenmeyen kıllardan kurtulmak için kullanılan yöntemlerin arasında yer almaktadır. Bu yöntemlerin uygulama süresi uzun olabileceği gibi, kişiye acı da verebilmekte ve bazı yöntemlerde ise maliyet oldukça fazla olabilmektedir. Bu nedenle evinizde uygulayacağınız natürel ve hızlı sonuç verebilecek pratik yöntemlerin bilinmesi ve gerektiğinde kullanılması daha öncelikli bir konumda yer almaktadır.

Pratik Tüy Azaltma ve İstenmeyen Kıllardan Kurtulma 


Evde uygulanabilecek pratik tüy azaltma veya inceltme metodlarıyla daha fazla rahatlığı kavuşabilirsiniz.  Uygulayacağınız bu metodlar ile daha kusursuz bir cilt görünümüne sahip olmanız kaçınılmaz ancak hangi yöntemler evde kolay bir şekilde uygulanabilir. Bu yazımızda sizlere 3 farklı kıl inceltme ve azaltma yöntemi hakkında bilgiler vereceğiz.

Çeşitli bitkisel yağların karışımının uygulanması ile tüyleri azaltma yöntemi, hamamotu yağı ve süt karışımı uygulayarak tüyleri inceltme/azaltma yöntemi ve sadece limon veya limon ile birlikte tuz uygulayarak istenmeyen kıllardan kurtulma ya da incelterek en aza indirgeme yöntemlerini bu yazımızda bulabilirsiniz. Bunların arasından istediğinizi deneyerek sizin için etkili olanı kendiniz belirleyebilirsiniz. Şunu da eklemekte fayda var, tariflerde verilen bitkisel yağlara karşı bir alerjinizin olmaması gerekiyor. Bunu öncelikle cildinizde küçük bir bölgede yağı sürerek test etmelisiniz. Eğer kızarıklık olursa alerjiniz olduğunun bir göstergesidir ve o yağdan ya da karışımdan uzak durmanızda fayda var.

Bitkisel yağların karışımını kullanarak tüyleri azaltma yöntemi


Bu yöntemde hazırlayacağınız maske için, biberiye yağı, portakal yağı, üzüm çekirdeği yağı, maden suyu ve kile ihtiyacınız olacak. Bunları karıştırarak elde edeceğiniz maske karışımını istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere sürebilirsiniz. Maske karışımının yapımında öncelikle bitkisel yağlar birbiri ile karıştırılır ve bunu içerisine kil ile maden suyu eklenir. Cildinize sürdükten sonra 2-3 saat bekleyin ve yıkayın. Bu esnada aşırı derecede yanma hissederseniz ılık su ile hemen yıkayın ki cildinizi tahriş etmesin.

Hamamotu yağı ve süt karışımı uygulayarak tüyleri azaltma yöntemi


Aktardan temin edebileceğiniz hamamotu yağını süt ile karıştırıp uyguladığınızda istenmeyen tüyleri kökünden kurutabilmektedir. Kokusu kötü olmasına rağmen süt ile karıştırarak kullandığınızda daha katlanılabilir bir seviyede koku oluşmaktadır. Hamamotu yağı ve süt karışımını sürdükten 2-3 dakika sonra ılık su ile nazik bir şekilde yıkayabilirsiniz. Ancak hamamotu yağının uzun süre kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Limon veya limon ile birlikte tuz uygulayarak istenmeyen kılları inceltme yöntemi


Ağda veya epilasyon sonrasında bacaklarınıza bir limonun suyunu sıkıp sürebilirsiniz, yada limonu ortadan ikiye kesip doğrudan sürebilirsiniz. Bundan sonra bir süre bekleyip yıkayın.

Limon ve tuz uygulamasında ise limonun suyunu sıkıp içerisine tuz ekleyin. Yine ağda epilasyon sonrasında bu limon+tuz karışımını bacaklarınıza sürün. 2-3 saat bekledikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Her iki uygulamadan sonra maden suyunu bacaklarınıza sürmeniz cilt yapısının daha güzel görünmesini sağlayacağı gibi gözeneklerinde kapanmasını sağlayacaktır.

Bahsettiğimiz tüy azaltma inceltme yöntemlerini bir süre düzenli olarak kullanarak istenmeyen tüylerin incelerek azalmasını sağlayabilir hatta onların kökünü kazıyabilirsiniz






İlginizi çekebilecek diğer cilt bakımı yazılarımız

Sivilcelerden Salatalık Maskesi İle Kurtulun

Güncel Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Su Buharı ile Cilt Bakımı

Evinizde Pratik Cilt Bakım Maskesi Tarifi

Elmanın Cilt Bakımındaki Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1