31 Aralık 2015 Perşembe

Evde hazırlayabileceğiniz 7 yüz maskesi

pratik yüz maskeleri
Bu yazımızda evde kendiniz hazırlayabileceğiniz yapılışı ve uygulanışı kolay 7 yüz maskesinin tarifini bulabilirsiniz. Bu maskeleri kullanarak cilt bakımınızı pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Evinizde bulunan malzemeye göre istediğinizi kullanabilirisniz ya da birer ikişer hafta arayla değiştirerek istediğiniz maskeyi kolayca yapıp uygulabilirsiniz. Yazımızda aşağıdaki yüz maskelerinden bahsedeceğiz.

  • Muz Yüz Maskesi
  • Sirke Yüz Maskesi
  • Süt Yüz Maskesi
  • Yulaf ezmesi Yüz Maskesi
  • Mayonez Yüz Maskesi
  • Yoğurt Yüz Maskesi
  • Limon Yüz Maskesi





Muz Yüz Maskesi


Evinizde kolaylıkla hazırlayacağınız muz maskesi ile cildinizi nemlendirip yumuşak bir doku oluşturmasını sağlayabilirsiniz.  Bunun için muzu ezerek bir hamur haline getirip yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 10- 20 dakika bekleyin ve soğuk su ile yıkayın.

Bir diğer popüler muz maskesi ise yoğurt, 2 kaşık bal ve 1 muz karışımı şeklinde yapabilrsiniz.


Sirke Yüz Maskesi


Yüzünüzü yıkayın sonra temizlemek ve cildinizi sıkılaştırmak için bir 2 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın. Ayrıca 1/4 su bardağı su ile 1/4 bardak sirke karıştırarak bir ev yapımı yüz maskesi oluşturabilirsiniz. Yavaşça yüzünüze uygulayın ve kurumaya bırakın.

Süt Yüz Maskesi


Kalın bir macun oluşturmak için yeterli su ile 1/4 fincan sütü karıştırılarak bir maske yapın. İyice karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı yüzünüze tamamen sürün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık su ile durulayın kurumaya bırakın. Yüzünüzün daha taze ve gençleşmiş olduğunu hissedeceksiniz.

Yulaf ezmesi Yüz Maskesi


1/2 fincan kaynar su ve 1/3 fincan yulaf ezmesini karıştırın. Su ve yulaf ezmesi, iki ya da üç dakika boyunca beklesin ve sonra, 2 yemek kaşığı sade yoğurt, 2 yemek kaşığı bal ve 1 küçük yumurtanın beyazını karıştırın. Elde ettiğiniz bu maskeyi, yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve 10 ile 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın.

Mayonez Yüz Maskesi


Yavaşça yüzünüzde mayonez sürerek yaklaşık 20 dakika boyunca bekletin. Sonra silin ve soğuk suyla durulayın. Yüzünüz temiz ve pürüzsüz hissedeceksiniz.

Yoğurt Yüz Maskesi


Cildinizi temizlemek ve gözenekleri sıkılaştırmak için, yüzünüzde sade yoğurt sürüp yaklaşık 20 dakika bekletin.Başka bir canlandırıcı yüz maskesi için, 1/4 dilim portakal suyu ve 1 çay kaşığı aloe vera yağını karıştırın. En az beş dakika yüzünüzde bekletin ve sonra durulayın.

Limon Yüz Maskesi


Limon zeytinyağı veya limon badem yağı kullanarak yapabileceğiniz bir diğer maskenin hazırlanışı ise şu şekilde. 1/4 bardak zeytinyağı veya tatlı badem yağı ile 1 limon suyunu karıştırarak yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün bir süre bekledikten sonra yıkayın.

İlginizi çekecek diğer yazılar

Sebi Ala Anti-ageing Krem

Cilt Lekeleri ve Peeling Maskeleri
 
At Kestanesi Kreminin Etkileri Nelerdir

Ozonical Ozon Yağı

Bio Oil Cilt Bakım Yağı İncelemesi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1