10 Kasım 2014 Pazartesi

Limon Suyunun Faydaları Nelerdir

Eğer, sağlığınızı iyileştirmek için kolay bir ipucu arıyorsanız, günde yarım ya da bir limonun suyunu içmek sağlığınız üzerine büyük etkileri olacaktır. Bu uygulamayı düzenli olarak takip ederseniz oldukça kolay bir şekilde hem cilt sağlığınızı hem de genel sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Günlük olarak limon suyu içme alışkanlığını kazanmanız durumunda, bu basit işlemin şaşırtıcı bir şekilde işe yaradığını göreceksiniz. Ferahlatıcı özellikteki limonun tadı size canlılık vererek üzerinizdeki baskının ortadan kalkmasını sağlayarak enerji verir.





Limon Suyu Faydalı mıdır ?


Limon suyu aynı zamanda doğal bir detoksifikasyon sağlar ve vücudunuzun toksinlerden arınmasında yardımcı olur. Ayrıca limon suyunun içerdiği C vitamini, B vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, enzimler ve antioksidanlar size canlılık ve enerji verecek diğer bileşiklerdir.

Bu yazımda limon suyunun faydalarını sizlere kısaca maddeler halinde vermek istiyorum.

1. Limon suyu sindirim sistemini geliştirir


Limon suyu gibi midenin içerisinde bulunan sıvı benzer bir yapıya sahiptir. Limon suyu sindirim sisteminden toksinlerin temizlenmesinde yardımcı olur. Limon suyu ayrıca, hazımsızlık, mide ekşimesi ve şişkinliğin giderilmesinde etkilidir. Ayrıca safra asiti üretimini sağlar, bağırsaklarınızın daha rahat hareket etmesini sağlar ve bağırsaklardaki su miktarını arttırır.

2. Limon suyu bağışıklık sistemini güçlendirir.


Düzenli olarak limon suyu tüketilmesi, bağışıklık sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlar. Böylelikle hastalıklara karşı daha dirençli olursunuz ve grip ile nezlenin nüksettiği şu aylarda daha zor hastalığa yakalanırsınız. Bu etkilerinden biri limon suyunun içerdiği C vitamininden kaynaklanır. Bağışıklık sisteminiz için bir diğer önemli etkisi ise bu yararlı suyun tükettiğinizde yediğiniz yemeklerdeki demir elementini daha rahat absorbe ederek kana karışmasını sağlarsınız. Demir bağışıklık sisteminizi güçlendiren bir diğer önemli elementtir.

3. Vücudunuzun su kaybını limon suyu engeller.


Dehidrate olmamak başka bir ifade ile su kaybının olmaması genel vücut sağlığını için önemlidir. Özellikle yaz o sıcak bunaltıcı aylarda. Dehidrate olmamak için bu aylarda bol miktarda sadece su da içebilirsiniz. Ancak değişik bir tat arıyorsanız suyun içine sıkacağınız 1 limonun suyuda işe yarayacaktır.

4. Enerjinizi Arttırır


Limon suyu, size enerji açısından anında destek verir. Gün içerisinde ruh halinizi  iyileştirerek daha enerjik hissedersiniz.

5. Cildinizin yenilenerek güzelleşmesini sağlar


Limon, serbest radikal hasarını önlemek için bol miktarda antioksidan içerir. Bu serbest radikaller cildin erken yaşlanmasından sorumlu olan istenmeyen metabolizma yan ürünleridir. Limon suyundaki C vitamini de cildinizin esnekliğini arttırarak kırışıklıkların azalmasını sağlar. Ayrıca, ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde de iş görür.

6. Limon Suyu İnflamasyonu Azaltır


Limon suyu, eklemlerimizde biriken ürik asitin uzaklaştırılmasını sağlayarak inflamasyonun azalmasına yol açar.

7. Limon Suyu Zayıflamaya Yardımcı Olur


Tek başına limon suyu zayıflamak için yeterli olmamasına rağmen, daha hızlı ve uzun vadeli sonuçlar elde etmek için yardımcı olabilir. Limon suyunun tüketilmesi tokluk hissiniz artar ve öğün aralarında daha az atıştırma gerekliliği hissedersiniz. Ayrıca metabolizmayı hızlandırması olası ile de zayıflamanıza yardım edebilir.

8. Limon Suyu Toksinlerden Arındırıcı Özelliktedir


Limon suyu, hücre, doku, organların içerisinde biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak vücudun temizlenmesini ve daha az zarar görmesini sağlar. Karaciğeri uyararak daha fazla detoksifikasyon enzimi üretilmesini sağlar. Limon suyu diüretik etkisi ile idrar söktürücü özelliktedir ve idrar yolunun temizlenmesine olanak tanır. Ayrıca idrar yolundakki pH değerini düşürerek bu bölgede bakterilerin çoğalmasını engeller. Bu özelliği idrar yolu enfeksiyonu olan hastalar için bulunmaz bir nimettir. Limon daha önce de bahsettiğim gibi sindirim sistemini de temizlemede yardımcıdır.

9. Limon suyu Antibakteriyel ve Antiviral Özelliktedir


Limon antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Bu nedenle soğuk algınlığı, nezle, grip ve boğazların şişmesi ile mücadele de işinize yardımcı olur. Her gün limon suyu içme lışkanlığı olan kişilerin ilk etapta bu hastalıklara yakalanma riski oldukça azdır.

10.Limon suyu Balgam ve mukus Salgılanmasını Azaltır


Limon suyu, mukus ve balgam oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Düzenli olarak sütü içen kişilerin mukus üretiminin fazla olduğu bilinmektedir. Bu nedenle sütü içmeyi bırakmak yerine (ki sütte oldukça yararlıdır) gün içerisinde limon suyu tüketerek mukus üretilmesini azaltabilirsiniz.

11. Limon suyu Nefesinizi Tazeler


Limon, nefesinizi tazelemek ve ağız bakterileri ile mücadele etmek için çok önemlidir. Belirtmek gereken önemli bir nokta limon suyunu kullanırken doğrudan tüketmeyin. Bunun yerine Su iiçerisine sıkarak içmelisiniz. Çünkü Limonda bulunan bol miktardaki sitrik asit doğrudan tüketildiğinde ağız içerisinde dil damak ve yanakları tahriş edebilir ve diş minesini inceltebilir. Bu nedenlerle limonu suyun içerisine sıkarak tüketmeniz daha iyi olacaktır.

12. Zihinsel Açıdan Kuvvetlendirir


Beyin ve sinir sağlığı üzerine potasyum ve magnezyum olumlu etkiler gösterir. Limon suyu size depresyon ve stres ile mücadele etmeniz için gereken desteği verebilir. Yoğun ve stresli öğrencilik ve iş hayatında size zihinsel berraklık sağladığı gibi ve daha kolay odaklanmanızı sağlar.

13. Limon Suyu Kanserle Savaşır


Limon içerisinde bulunan antioksidanlar, sadece yaşlanmaya karşı cildinizi korumaya değil, aynı zamanda çeşitli kanser türlerinin  riskinin azaltılması içinde etkilidir.  Vücudunuzu bu antioksidanlarla desteklemek zamanla kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve ilk etapta kansere yakalanma riskini azaltabilir.






14. Vücudunuzda ki Kafeini Uzaklaştır


Limon suyu tüketmek, kahvenin içerdiği kafeinin vücuttan atılmasını sağladığı gibi kahve yerine limon suyu içmek kahvenin sağladığı uyanma hissini size verebilir ve günü daha enerjik geçirmenizi sağlayabilir.


Unutmayın limon suyunu doğrudan içmek yerine bir bardak ılık su ile karıştırıp içerseniz hem ağız içi, dişleriniz ve mideniz rahat eder hem de o ekşi tadı biraz daha azaltmış olursunuz.

Bu yazıyı aşağıdaki bağlantıları kullanarak paylaşabilirsiniz


Bir önceki yazımda Selülitle Savaşan Yiyecekler hakkında bilgileri bulabilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1