13 Kasım 2014 Perşembe

Cilt Lekeleri için Lazer Tedavisi

lazer tedavisi ile cilt lekelerinden kurtulun
Ciltte oluşan lekeler yaşlılık belirtisi değildir. Bu lekelerin genç kişilerde de oluştuğu biliniyor. Ancak yaşımız kaç olursa olsun cilt lekesi ne yazık ki bizi olduğumuzdan daha yaşlı ve sağlıksız gösterir. Bu nedenle, bir çoğumuz aynaya baktığımızda özellikle yüzümüzde oluşan gerek güneş ışınları gerek keskin soğukların neden olduğu cilt lekelerini görüp moralimizi bozarız.

Cilt lekelerinin tedavisi için kullanılan çeşitli ilaç ve kremler bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Böylesi bir sonuçla karşılaştığınızda cilt lekelerinin sizinle yaşamak zorunda olmadığını unutmayın.
Öncelikle cilt lekelerinin oluşum nedenleri ve kurtulmanın yollarını Cilt lekeleri neden oluşur ve nasıl geçer? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Teknoloji ve tıp alanındaki gelişmelerin birlikte kullanılmasıyla geliştirilen Lazer tedavi yöntemleri cildinizdeki leke sorunlarına kalıcı bir çözüm olabiliyor.




Lazer tedavisi nedir?


Lazer tedavisi pek çok alanda kullanılan ve başarılı sonuçlara imza atan bir tekniktir. Leke tedavisi içinde oldukça tercih edilen bir teknik olan lazer tedavisi lekeli bölgeye ışınlar tutularak lekelere sebep olan pigmentli hücrelerin yok edilmesini ve derinin en üst tabakasının soyularak lekeli deriden kurtulmayı sağlar.


Ciltteki lekelerinin sebebi cilde renk veren melanin pigmentinin fazlaca birikmesidir. Lazer yöntemi ile melanin maddesine lazer ışınları gönderilerek lazerin orada emilmesi sağlanır. Bu emilme bir ısı meydana getirir ve meydana gelen ısı melanin maddesini parçalar. Melanin maddesinin küçük parçalara bölünmesi ile ciltteki lekeler solmaya başlar. Küçülen melanin parçaları zaman geçtikçe vücut tarafından yok edilir.

Lazer koyu renkli lekeleri tedavi ederken sağlam deriye zarar vermez. Lazerle hem yüzeysel hem de çok derine işlemiş cilt lekerinizden kurtulabilirsiniz.

Lazer yalnızca yüzdeki lekeler içi değil boyun bölgesi, ellerinizin üstü ve diğer vücut bölgelerinizde de kullanılır. Ancak lekeler genellikle yüzde oluştuğu için uygulama alanı da çoğunlukla yüzdür.

Lazer tedavisini neden tercih etmeliyim?


Lazer tedavisi oldukça kolay ve kısa süren bir tedavidir. Hastanın leke tipine öre bir kaç seans sürebilen bu tedavi yönteminde hastaneye yatış gerekmez ve kişi tedavi sonrası günlük yaşamına dönebilir.

Lazerin cilde yan etkileri var mı?


Lazer tedavisinden sonra tedavi uygulanan bölgede hafif kızarıklık, yanma hissi, bir kaç gün kaşıntı, kabuk bağlama gibi bulgular görülebilir. Ancak bunlar endişeye meydan vermeyecek durumlardır ve kısa süreli bir yan etkidir.

Cilt için lazer tedavisi kimlere uygulanabilir?


Lazer tedavisi 12 yaş üstü herkese uygulanabilir. Bunun dışında hamile kadınlara, kalp hastalığı, epilepsi, şeker hastalığı gibi hastalığı olanlara ve deri hastalığı olanlara uygulanmaz.

Tedavim bittikten sonra nelere dikkat etmeliyim?


Tedavi sonrası günlük rutin yaşamınıza dönebilirsiniz. Doktorunuzun tavsiye ettiği nemlendirici kremleri sürmeniz, güneşe çıkarken koruyucu güneş kremi kullanmanız iyileşme sürecinizi kısaltacaktır.

Lazer kullanılarak yapılan cilt lekesi tedavisi hem ülkemizde hem de dünyada sıkça tercih edilen, cilt lekeleri için etkili ve kesin bir çözüm üreten, maliyeti düşük ve kişiyi günlük hayattan uzaklaştırmadan uygulanan başarılı bir tedavi yöntemidir.

Lazer tedavisi  öncesinde doktorunuza danışıp bu tedavinin sizin için uygun olup olmayacağını öğrenmeniz tedavinin daha iyi sonuç vermesi ve olası yan etkilerin engellenmesi için önemlidir.

Bu yazıyı aşağıdaki bağlantıları kullanarak paylaşabilirsiniz.

Bundan önceki yazımızda Limon Suyunun Faydaları Nelerdir başlığı altında hepimizin sevdiği limonun sağlık üzerindeki etkilerinden bahsettik.






Diğer yazılarımız

Selülitle Savaşan Yiyecekler

Sivilce ve akneleri dert etmeyin

Selülite fırçalı çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1