4 Ocak 2016 Pazartesi

Cilt Bakımı Önerileri

Cilt bakımı için öncelikle cilt tipinizi belirlemeniz gerekiyor. Bunun tespiti için bir güzellik merkezine veya bazı eczanelere danışabilirsiniz. Zaman zaman bazı eczanelerde firmaların düzenlediği tanıtım amaçlı ücretsiz cilt tipi belirleme etkinlikleri olabiliyor.










Genel olarak cilt tipi çeşitli şekillerde olabilmektedir. 


Kuru cilt
Nemli cilt
Yağlı cilt
Karmaşık cilt


Her bir cilt tipi için farklı şekilde bakım uygulamanız gerekmektedir. Dolayısı ile kuru bir cilt yapısının bakımında kullanılacak ürün ve doğal maskeler, yağlı bir cilt yapısına sahip kişinin kullanması gereken ürün veya maskelerden farklı olacaktır.

Ancak genel olarak tüm cilt tipleri için aşırı sıcak su ile banyo yapmamak önerilmektedir. Vucüt sıcaklığına yakın birkaç derece altında olan suyu banyo yaparken kullanmanız cildinizin zarar görmemesi için önerilmektedir. Hem kış aylarında hem de yaz aylarında nemlendirici kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Nemlendirici kullanarak kurumaya bağlı olarak cildinizde oluşacak olan çatlakların önüne geçebilirsiniz.

Yağlı bir cilt yapınız varsa cildinizi temizlemeniz yağdan arındırmanız gerekmektedir. Çünkü yağ içeriği yüksek olan bir ciltte akne ve sivilce oluşumu daha fazla görünmektedir. Bunun için çeşitli temizleyici ürünler veya kendiniz hazırlayacağınız bakım maskeleri ile gerekli cilt bakımını yapabilirsiniz.

Kuru bir cilt yapısına sahipseniz; cildiniz sert ve gergin bir yapıdadır. Özellikle bu cilt grubuna sahip kişilerin nemlendiriciyi eksik etmemeleri önerilmektedir.

Cildiniz karma özellikte ise yani bir kısmı yağlı diğer kısmı kuru gibi iki farklı cilt tipi bir arada bulunur. Örneğin burun alın gibi kısımlar yağlı cilt yapısı sergilerken, yanaklar ise kuru cilt yapısına uygundur. Bu nedenle yağlı olan bölgeler ile kuru olan bölgelere farklı bakım uygulamak gerekmektedir.

Yağlı kuru ve karma cilt tipleri için özel bakım yöntemlerini ilerleyen yazılarımızda sizinle paylaşacağız. Bloğumuzu takip etmeye devam edin.

Diğer cilt bakımı önerilerimiz için aşağıdaki konulara bakabilirsiniz.






İpeksi bir cilt için öneriler

Yüz Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Soğuk Havada Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Cilt Bakımı için 11 tavsiye 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1