20 Şubat 2016 Cumartesi

Cilt Bakımında Argan Yağı Kullanımı

argan yagı faydaları
Cilt bakımı açısından bakıldığında argan yağının cildi nemlendirdiği, kuruluğu giderdiği ve cildin esnekliğini arttırdığını söyleyebiliriz. Argan yağının cilde faydalarına ek olarak aynı zamanda kolesterol ve damar sertliğine de faydalı olduğu bildirilmektedir.

Ek olarak argan yağının saçları güçlendirdiği ve tırnakları daha dirençli hale getirdiği de bilinmektedir. Tüm bu faydalı özelliklere sahip olan argan yağının içerik ve fayda bakımından zeytinyağına benzemektedir.







Yararları saymakla bitmeyen yağların başında gelen argan yağının elde edildiği ağaçlar sadece Fas yetişiyor. Dolayısı ile argan yağı aynı zamanda Fas Yağı olarak da adlandırmaktadır ve bölge halkı tarafından bu ağaç hayat ağacı olarak da isimlendirilmektedir.

Argan ağaçları her dem yeşil kalmaktadır ve yaklaşık 100 ile 450 yıl arasında yaşayabilme özelliğindedirler. Argan ağaçlarından yağın elde edildiği bir yemiş oluşur. Bu yemişlerden elde edilen argan yağı zengin bir antioksidan özelliktedir ve aynı zamanda fazla miktarda E vitamini içermektedir. Bilindiği gibi antioksidanlar, yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını sağlayan ve hücrelere zararlı özellikteki serbest radikaller veya reaktif oksijen moleküllerinin etkilerini ortadan kaldırırlar. Bu nedenle argan yağının cilde olan faydaları kaçınılmazdır.

Argan Yağı Nasıl kullanılır?


Argan yağı yüzünüz için doğrudan kullanabilirsiniz. Bunun için yatmadan öne parmaklarınıza birkaç damla dökerek veya pamuk  üzerine dökerek yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Argan yağını aynı zamanda maske olarak hazırlayıp da kullanabilirsiniz.

Argan yağı kullanarak hazırlayabileceğiniz çeşitli maskeler bulunmaktadır. Argan yağı maskeleri kullanarak cilt bakımınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Cilt için argan yağı maskelerini hazırlarken diğer bitkisel yağlar ile karıştırmanız yapacağınız maskenin etkinliğini arttıracaktır. Şimdi gelelim argan yağı cilt bakım maskelerinin nasıl yapılacağına;

Argan Yağı Bal ve Yoğurt ile Cilt Bakım Maskesi Nasıl yapılır?


2 yemek kaşığı argan yağı
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı yoğurt

Bu maskeyi hazırlamak için 3 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yemek kaşığı balı karıştırıyoruz ve sonrasında bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı argan yağı ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz. Elde ettiğiniz bu maskeyi yüzünüze uygulayıp bir müddet bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Argan Yağı, Badem Yağı, Bal ve Limon Suyu ile Besleyici Bakım Maskesi Nasıl yapılır ?


Bu maskeyi hazırlamak için, 1 yemek kaşığı argan yağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyuna ihtiyacınız var.

Cildi besleyici özellikteki bu argan yağlı bakım maskesinin hazırlanışında 1 yemek kaşığı badem yağı ile 1 yemek kaşığı argan yağını karıştırın ve bunun içerisine 1 çay kaşığı bal ile limon suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz bu maskeyi yüzünüze uygulayıp bir müddet bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Argan yağı çatlak ve selülitlerde nasıl kullanılır ?


Argan yağını vücudunuzda göğüslere, çatlak veya selülitlere de uygulayabilirsiniz bunun için banyo sonrasında mnemli cilt üzerine argan yağının masaj yağarak sürülmesi tavsiye edilmektedir. Çatlakları önlemede argan yağı etkili olacaktır. Hamileler de çatlakları önlemek için kullanabilir.

Argan yağı saç bakımı için nasıl kullanılır ?


Argan yağını saç bakımı için kullanmak istiyorsanız bu durumda, deri üzerine masaj yaparak argan yağını yayın ve bir süre bekletin. Bekleme sırasında saçınızı nemli bir havlu ile sarmanız veya şeffaf bone takmanız argan yağının daha iyi emilmesini sağlayacaktır. Bekledikten sonra saçınızı ılık su ile durulayabilirsiniz. Argan yağının saça nasıl uygulanacağını anlattığımız bu yöntem sonrasında yapacağınız bu bakım ile saç kökleriniz güçlenecek, yıpranmış saçlar daha iyi hale gelecek, kafa derisi nemlenecektir. Tüm bunların sonucunda da saçınız daha canlı ve daha sağlıklı görünecektir.

Argan yağının tırnak bakımı için kullanılması


Argan yağını tırnaklarınızı güçlendirmek ve kırılganlığını azaltmak için kullanabilirsiniz. Bunun için bir kaç damla argan yağı ile tırnak üzerlerine ve diplerine masaj yaparak yağı ellerinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrasında yağı hemen yıkamayın bir süre bekleyin ve yağın emilmesini sağlayın. Böylelikle daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Piyasada ticari olarak satılan bazı argan yağı markalarının isimleri ve fiyatları ise şu şekilde

Avon Fas Argan Yağı İçeren Durulanmayan Saç Serumu 30 ml -3 Adet Fiyatı 23 TL

Morfose Argan Yağı 100 ml Fiyatı 14 TL

Argan Yağı Organik Saf Katkısız Mecitefendi 20 ml Fiyatı 18 TL

Pantene Argan Yağı Terapisi Onarıcı Ve Koruyucu Fiyatı 18 TL

Nashi Argan Yağı Fiyatı 45 TL 

Bundan önceki yazımızda Yumurta ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır sorusuna cevap vermiştik. Cilt bakımınız için yumurta maskesi kullanmak istiyorsanız ilgili yazıya bakabilirsiniz.






İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Landoll Nashi Argan Yağı

Selülit Nedir ? Nasıl Geçer ? Nasıl Önlenir?

Tüy Azaltma Yöntemleri Nelerdir

Salatalık Maskesi ve Sivilcelere Etkisi

Cilt Bakımında Güncel Öneriler Nelerdir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1