18 Şubat 2016 Perşembe

Yumurta ile Cilt Bakımı

Pratik Cilt Bakımı bloğunda yayınladığımız daha önceki yazımızda sizlere selülitle ilgili olarak Selülit Nedir ? Nasıl Geçer ? Nasıl Önlenir? konularından bahsetmiştik. 


Bu yazımızda ise cilt bakımı için etkili olan ve yumurta kullanarak yapabileceğiniz yüz bakım maskeleri hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Şimdi gelelim yumurta maskesinin etkilerine;







 

 

 Yumurta Maskesi Ne işe Yarar


Yumurta kullanarak evde kendiniz hazırlayabileceğiniz bu maskeleri kullanarak cildinizi nemlendirmek, cildinizi sıkılaştırarak, cildinizdeki kırışıklıkları azaltmak ve hatta yüzünüzdeki sivilcelerden kurtulmak artık daha kolay olduğunu sizlerde göreceksiniz. 

Bunlara ek olarak yumurta maskesi yaparak göz kapaklarındaki sarkma görüntüsünü azaltabilir, gözaltı şişlikleri ve morlukların azalmasını ve kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca saçınıza yumurta maskesi uygulayarak saçlarınızın nemlenmesini sağlayabilir, daha parlak saçlara kavuşabilir ve kepek sorununa bir çözüm bulmuş olabilirsiniz. Şimdi gelelim bu yumurta maskelerinin nasıl yapıldığına ve nasıl kullanılması gerektiğine;

Cildinizi Canlandırmak ve Nemlendirmek İçin Yumurta Maskesi


Cildinizin nemlenmesini sağlayarak daha canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayacak bu yumurta maskesini yapmak için bir tane yumurtayı çırparak köpürtün. Daha sonra bu maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü ve boynunuzu ılık suyla yıkayın. 

Köpürterek elde ettiğiniz maskeyi bütün yüzünüze ve boynunuza uygulayın ancak ağız ve göz çevresine sürmemeye dikkat edin. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Cildinizi Sıkılaştırıcı, Sivilce ve Aknelerden Kurtarıcı Yumurta Maskesi


Cildinizin sıkılaşması, sivilce ve aknelerden kurtulmanızı sağlayacak olan bu yumurta maskesini yapmak için bir tane yumurtanın beyazını köpürtüp içerisine 2 kaşık limon suyu ekleyip çırpmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra içerisine yarım kaşık bal ekleyin ve yumurta maskesini hazırlanışını tamamlayın. Kullanmadan önce yüzünüzü ılık su ile güzel bir şekilde yıkayın. Elde ettiğiniz maskeyi bütün yüzünüze ve boynunuza uygulayın ancak ağız ve göz çevresine sürmemeye dikkat edin. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.  

Göz Kapaklarındaki Sarkmayı Azaltan Yumurta Maskesi 


Göz kapaklarındaki sarkık görüntünün azalmasını sağlayacak olan bu maskenin yapılmasında bu sefer yumurtanın sarı kısmını kullanıyoruz. Bir tane yumurta sarısını çırparak köpürtün. Elde ettiğiniz maskeyi daha önceden su ile yıkadığınız göz kapaklarınızın üzerine sürün ve kuruyana kadar gözlerinizi açmayın. Daha sonra ılık su ile göz kapaklarınızı yıkayarak maske uygulamasını sonlandırın.


Gözaltı Şişlikleri ve Morluklar İçin Yumurta Maskesi


Gözaltında bulunan şişliklerin ve morlukların azalmasını sağlayacak olan bu maskenin yapılışı ve uygulayışında ise bu sefer yumurtanın sarısı veya beyazı yerine yumurtanın kabuğunun altındaki zarı kullanıyoruz. Bunun için yumurtznın içini çıkartıp zarının soyduktan sonra bu zarı gözlerinizin altına uygulayın be bu şekilde bir süre bekleyin. Göz altlarınızda gerilme hissedene dek bekleyin. Ilık suyla yıkayın.

Saçları Nemlendirmek, Parlatmak ve Kepek İçin Yumurta Maskesi


Saçınıza yumurta maskesi uygulayarak saçlarınızın nemlenmesini sağlayabilir, daha parlak saçlara kavuşabilir ve kepek sorununa bir çözüm bulabilirsiniz. Bunun için bir yumurtanın sarısına ve yarım avakadoya ihtiyacınız var. Bu maskeyi hazırlarken 1 yumurtanın sarısını çırptıktan sonra ezilmiş yarım avakadoyu karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza güzelce uyguladıktan sonra yaklaşık 20 - 30 dakika bekletin. Süre sonrasında saçlarınızı yıkayıp temizleyebilirsiniz. Burada saçlarınızı yıkarken soğuk su kullanmanız yumurtaların pişmesini engelleyeceği için dikkat etmeniz gereken önemli bir noktadır. yumurtalar aktıktan sonra saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.









İlginizi çekebilecek diğer yazılar;


Tüy Azaltma Yöntemleri

Sivilce İçin Salatalık Maskesi Yapılışı

Cilt Bakımı Önerileri

Yüzünüz İçin Su Buharı Bakımı Nasıl Yapılır

Evde Yoğurt, Bal ve Muz ile Yüz Maskesi Yapmak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1