24 Ekim 2014 Cuma

Sivilce ve akneleri dert etmeyin

Güzelliğinize önem veriyor ve sivilce ile akneleri dert ediyorsanız, bunlardan kurtulmanın doğal bir yolu yoğurt maskeleridir.

Araştırmalara göre, akne ve rozasea (kırmızı cilt) vakalarında probiyotik kullanımıyla daha hızlı ve güvenli iyileşme sağlanabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, probiyotiklerin akne tedavisinde büyük bir çözüm olabileceğini belirtti. Böylelikle yüz bakımında kullanabileceğiniz probiyotik içeren doğal bir ürün zaten evinizde var. Neden denemeyesiniz ki





Son yıllarda probiyotikler, sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olan ana maddeler olarak algılanıyor. Gerek yoğurtlarda bulunan gerekse toz formunda günlük destek ürünü şeklinde kullanılabilen probiyotikler,  dost bakteri türleri ve sağlığımızı devam ettirmek için gerekliler. Bağırsaklar için çok yararlı olan bu dost bakterilerin, sindirim sistemi yanında deri üzerinde de olumlu etkilerinin olduğu görüldü. Akne ve rozasea'ye yatkın kişilerde günlük aldıkları probiyotik kullanımı ile beraber ciltlerinde düzelme görüldü.

Vücudumuzda birçok bakteri bize zarar vermeden bizimle birlikte yaşar. Bu bakteriler aksine birçok organın normal çalışmasını sağlar. Probiyotiklerin akneli hastalarda nasıl yararlı olduğunu anlamak çok kolay olmadı; çünkü etki mekanizması çok karmaşık. Şu anda probiyotik içeren krem veya maskeler ile benzer etkinin elde edilip edilemediği araştırılıyor. Aslında doğal yoğurttan elde edilen bazı maskeler ülkemizde çok uzun yıllardır maske olarak kullanılıyor.

Yoğurtlu akne maskeleri


Öncelikle yüzünüzü temizleyin. Sonra 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ile bir çorba kaşığı yoğurdu karıştırıp temizlenmiş yüzünüze sürün. 15 dakika bekletildikten sonra yıkayın.

Not: Bu maskeyi haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Karma ciltler için ballı yoğurt


Karma bir cilt yapısına sahipseniz 1 çay kaşığı organik balı, 3-4 çay kaşığı doğal yoğurt ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Bal doğal antibakteriyel etkisinin yanında nemlendirici özelliği sayesinde akneli ve karma ciltlerde etkili yanıt almada size yardımcı olacaktır.

Günümüzde probiyotik içeren bakım ürünleri hazır olarak da satışa sunuluyor; ancak probiyotiklerin her türü, deri üzerinde aynı etkiye neden olamıyor. Etkinin en iyi olduğu probiyotik bakteri türleri; streptococus thermophiles, streptococus salivarius, bifidobacterium longum. Hazır probiyotik içeren kremlerden yararlanmak istendiği taktirde bu bakterileri içeren ürünler tercih edilebilir.




Diğer yazılarımız

Fırça ile selülitlerden kurtulun

Cilt lekeleri artık kaçınılmaz değil

Yıllara Meydan Okuyun

Bu yazıyı aşağıdaki bağlantıları kullanarak paylaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1