17 Kasım 2016 Perşembe

At Kestanesi Özütünün Etkileri

at kestanesi ozutu faydaları
Aesculus hippocastanum olarak da bilinen at kestanesi ağacı, ılıman iklimlerde yetişen geniş, yaprak döken sert bir ağaçtır. Beş ila yedi lob ve beyaz çiçekler içeren geniş yeşil yaprakları vardır. At kestanesi ağacının tohumları yeşil, dikenli durumlarda büyür. Dava açıldığında, içerdeki tohumlar yuvarlak, kahverengi ve aşırı parlaktır. At kestanesi özütü, at kestanesi ağacının parlak kahverengi tohumlarından yapılır.


At kestanesi özütü bazı cilt temizleyicilerinde bir bileşen olarak listelenmiştir. At kestanesi özündeki saponin seviyesi onu etkili bir cilt temizleyicisi yapar. Banyo yağları ve infüzyonları bazen deri yumuşatma özelliklerinden dolayı at kestanesi özütü içerir. Bu nedenlerle bazı cilt bakım ürünlerinde at kestanesi özütü bulunmaktadır. Bloğumuzda hakkında bilgiler bulabileceğiniz bazı at kestanesi özütü içeren kremler ve cilt bakım ürünleri yazımızın sonunda verilmiştir. At Kestanesi Kreminin Etkileri Nelerdir isimli yazımızda da krem olarak satışa sunulan ürünlerin etkilerini okuyabilirsiniz.





At kestanesi özütü, antiinflamatuar özelliklere sahip olan escin adlı bir saponin içerir. Buna ek olarak, escin damarları ve arterlerin duvarlarını güçlendirerek vasoprotektif özelliklere sahiptir. Kıl kılcallarının durumu iyileştirilir, çünkü at kestane özütü, elastaz ve hyaluronidaz, proteinleri parçalanan enzimlerin varlığını azaltır. At kestane özütü aynı zamanda trombositlerin etkisini azaltarak kanı inceltir. Escin, kronik venöz yetmezlik tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır; bu durum, oksijensiz hale getirilmiş kanın etkili bir şekilde kalbe pompalanmasını önleyen bir durumdur. Kan, alt ekstremitelerde toplanabilir ve bacaklar ve ayak bileklerinde şişme meydana gelebilir. Bacak yaralanmaları bu zayıflatıcı durumu tetikleyebilir. Kadınlar kronik venöz yetmezliğe erkeklerden daha duyarlı olma eğilimindedirler.

Yüksek seviyede escin, at kestanesi özütünün vazokonstriksiyon özellikleri nedeniyle variköz venler ve hemoroid için etkili bir tedavi özütlemesini sağlar. Varikoz damarları ve hemoroid hem büyüyen, çıkıntılı damarlardan kaynaklanır. At kestanesi özütü, büyümüş varikoz damarlarını ve hemoroidleri sıkar ve küçültür, böylece onları daha az görünür hale getirir. At kestane özütü ayrıca ishal için bitkisel bir tedavi olarak da kullanılır.

Örümcek damarları, tehlikeli olmayan hafif bir variköz damar tipidir, ancak bireylerin görünüşleri konusunda kendilerini bilinçli hale getirmeleri ile azaltılabilir bir durumdur. At kestanesi özütünün kılcal daraltıcı ve güçlendirici özellikleri, görünür örümcek damarları ve çirkin kırmızı iplikleri tedavi etmek için formüle edilmiş cilt bakım kremlerinde yararlı bir bileşen haline getirir. Bu, hassas cildin göz altındaki durumunu iyileştirmek için tasarlanmış kremleri içerir. At kestanesi özütü içeren göz kremi cildi yoğunlaştırarak kırılgan kılcal damarları güçlendirerek göz altındaki koyu halkaları etkin bir şekilde hafifletir.

At kestanesi özütü, dolaşımı iyileştirerek ve dermal matrise oksijen açısından zengin kan göndererek cildin durumunu artırır. Atı kestanesi özütü, elastaz ve hiyalüronidaz enzimlerini inhibe ederek, cildin yaşlanmanın ciltten kollajen ve elastin tükenmesine yol açan işaretlerle savaşmasına yardımcı olur. Kollajen ve elastinin azaltılmış seviyeleri, yaşlanmış cilt için tipik olan kırışıklıkların ve sarkmanın başlıca nedenidir.

Topik olarak % 2'lik bir jel veya krem olarak uygulandığında, at kestanesi özü, yıpranma ve morarma geçirmiş cilt için etkili bir tedavidir. Anti-inflamatuar özellikleri şişmeyi azaltırken, mavi / siyah renk değişikliği olan kılcal damarlar güçlenir ve onarılır. At kestanesi özütün topikal uygulaması spor yaralanmalarının tedavisinde etkili olabilir.

At kestanesi özütü genellikle, centella asiatica içeren ürünler bulunur, çünkü bu iki botanik ekstrakt çok etkili sonuçlar sağlamak için birlikte sinerji içinde çalışırlar.

At kestanesi özütünün oral takviyeleri tipik olarak kapsül ve tablet formatında bulunur. Özütün acı tadı vardır ve bazı insanlar bunu sıvı halde tatsız bulabilir.

At kestanesi özütünü tüketirken kan inceltici ilaçlar, örneğin varfarin veya heparin gibi bazı ilaçları etkileyebileceğinden dikkatli olunmalıdır. Kan pıhtılaşma bozukluğu olan kişiler tarafından alınmamalıdır. At kestanesi özütü, kan şekerini düşürebildiğinden, diyabetli kimseler tarafından alınmamalıdır.






At kestanesi ağacının yaprağı, kabuğu, çiçeği ve tohumları, eskalin adı verilen zehirli bir madde içerdikleri için ham haliyle tüketilmemelidir. Ezülinin yutulması mide rahatsızlığı, kusma ve ishale neden olabilir. Çiğ kestanesi yaprakları, kabuk, çiçekler veya tohumlar alınırsa derhal tıbbi yardım alınmalıdır.

Pratik Cilt Bakımı Bloğumuzda incelemesi olan at kestanesi özütü içeren masaj jeli, krem ve balsamlara aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ziaja At Kestanesi Masaj Jeli

Hunca At Kestanesi Kremi

BIORICHI At Kestanesi Balsamı Özellikleri

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Cilt Lekelerine Karşı Peeling Maskeleri Nasıl Yapılır

Cilt lekeleri neden oluşur?

Canlı Bir Cilt İçin Neler Yapmalısınız

Argan Yağı ve Cilt Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1