23 Mart 2016 Çarşamba

Cilt Lekelerine Etkili Peeling Maskeleri

lekelere karşı peeling maskeleri
Peeling yardımıyla cildinizdeki lekelerden kurtulabilir ve ölü hücrelerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için evde hazırlayacağınız doğal ve pratik peeling maskelerini kullanabilirsiniz. Bu pratik peeling maskelerinin yanında piyasada satılan peeling ürünleri de bulunmaktadır. Sitemizde daha önce hakkında bilgiler paylaştığımız Neutrogena Visibly Clear Peeling Jel sayfamıza bakabilirsiniz.

Cilt lekelerinin oluşma nedenlerini  daha önce yayınladığımız Cilt lekeleri neden oluşur ve nasıl geçer? başlıklı yazımızda açıklamış ve cilt lekelerinden nasıl kurtulabileceğinizin ip uçlarını vermiştik.



Cilt lekelerinden kurtulmanızı sağlayacak olan ve aynı zamanda cildinizdeki gözeneklerin temizlenerek ortadan kalkmasında etkili olacak yöntemlerden biri olan peelinge ek olarak cilt temizliğine dikkat etmenizde oldukça önemlidir.  Peki şimdi gelelim evde natural yöntemlerle nasıl pratik bir şekilde peeling maskeleri hazırlayacağınıza.






Cilt Lekelerine Doğal Peeling Maskeleri


Limomun cilt bakımında oldukça etkili olduğunu zaten duymuşsunuzdur. Limon ve limon suyu ile cildinizdeki kirlerin ve yağlı tabakanın temizlenmesini kolayca yapabilirsiniz. Bunun için bir bardak suya 3 ya da 4 damla limon suyu sıkın ve bu limonlu suyla cildinizi günde 2 kere temizleyin. Bu uygulamayla cilt bakım ürünlerinin etkisi artacak, cildinizi kurutmadan sıkılaştıracak ve kirlerden kolayca arındıracaksınız. Limon cilt bakımında kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için limon ve cilt bakımı konusunu anlattığımız sayfamıza bakabilirsiniz.

Peeling amaçlı olarak evde yapabileceğiniz en basit uygulama, pamuk yağı ya da zeytinyağı ile birlikte tuz kullanabilirsiniz. Bunun için pamuk yağı veya zeytinyağını küçük bir kaba yada tabağa alın ve başka bir tabak içerisine (çay tabağı olabilir) bir miktar tuz dökün. Uygulama sırasında öncelikle bir parça pamuğu zeytinyağına batırın ve daha sonra tuza batırın. Bundan sonra cildinizi tahriş etmeden yavaş ve nazik hareketlerle yüzünüze sürerek peelinginizi yapabilirsiniz. Haftada bir veya iki haftada bir kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Ancak unutmamanız gereken bir nokta peeling sonrasında  makyaj yapmamalısınız. Bu nedenle uygun bir saatte yapmanız daha yararlı olacaktır. Güneş ışınları da peeling sonrasında hassasiyeti artmış olan cildinize zararlı olabilir hatta kızarıklara neden olabilir. Bu nedenle peeling uygulamalarını gece veya akşam yapmak daha etkili uygun olacaktır.

İrmik ile peeling maskesi hazırlanışı


Peeling için irmik maskesini hazırlamak için, bir miktar yüz kremi veya yeşil çay kremi, bir miktar gülsuyu, ve az miktarda irmiğe ihtiyacınız var. Maske için krem, gülsuyu ve irmiği karıştırıp cildinize sürün. 5 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra ovalayarak maskeyi çıkarın ve ılık suyla yıkayın. Son olarak cildinizi gül suyu ile silebilirsiniz.

Şeker İle Peeling Maskesi Yapımı


Bu maskenin hazırlanışında yarım tatlı kaşığı şeker ve limon suyu kullanılır. Maskenin uygulanma şekli ise şu şekilde; cildinizi önce ıslatın ve ardından şekerle ovalayın. 2 dakika kadar ovaladıktan sonra limon suyunu cildinize uygulayın. 5 dakika bekleyip cildinizi yıkayın. Haftada 1 kere tekrarlayabilirsiniz. Peeling işlemi sonrasında mutlaka cilt nemlendiricinizi uygulamayı unutmayın. Sitemizde incelemesi özellikleri ve fiyat bilgileri bulunan bazı nemlendirici cilt bakım kremlerinin linklerini aşağıda bulabilirsiniz.


Avon Anew Hydro Advance Nemlendirici Krem

Nemlendirici Bakım Kremi - La Roche Posay Effaclar H

Yağsız Nemlendirici - Neutrogena Visibly Clear 

Limonun cilt bakımındaki etkilerini anlattığımız Limon Suyunun Faydaları başlıklı yazımızda limon ve limon suyu ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Mısır Unu ile Peeling Maskesi Yapımı


Mısır unu kullanarak hazırlayabileceğiniz bu peeling maskesi için ayrıca yoğurt, kil ve limon suyuna ihtiyacınız var. Tüm bu malzemeleri eşit oranda karıştırın ve cildinize sürüp 5 dakika bekleyin. Sürenin sonunda ılık su yardımıyla cildinizi yıkayıp temizleyin. Ilık suyla yıkadıktan hemen sonra soğuk suyla cildinizi yıkayın ve canlanmasını sağlayın. Haftada 1 kere tekrarlayabilirsiniz. En son olarak nemlendirici kullanmanız cilt bakımınız için etkili olacaktır.








Diğer yazılar;

Canlı ve Lekesiz  Cilt İçin Neler Yapılmalı

Cilt Bakımında Argan Yağı Kullanımı

Yumurta ile Cilt Bakımı

Selülit Nedir ? Nasıl Geçer ? Nasıl Önlenir?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1