12 Ekim 2014 Pazar

Yüz Cilt Güzelliği İçin Tavsiyeler

yüz cilt güzelliği tavsiyeleri
Hepimiz, cilt güzelliğini etkileyen, gün içerisinde çeşitli etkenlere maruz kalıyoruz. Bu etkenlerden bazıları cildimiz üzerine hasarların oluşmasını sağlıyor. Bunlara örnek olarak soğuk hava (tam kışa girdiğimiz şu günlerde yerinde bir örnek), güneş, nem düşüklüğü gibi dış kaynaklı etkenler. Bu etkenlerin doğrudan cildimiz üzerinde oluşturduğu zararları gidermemiz gelecek yıllarda cildimizin daha canlı ve güzel görünmesi için etkili olacaktır. 







Soğuk hava, nem gibi dış etkenlerle direk olarak etkileşim halinde olan cildimiz vücudun bakıma en çok ihtiyacı olan bölümüdür. Cilt uzmanlarının, cildin canlı ve sağlıklı gözükmesi için dikkat edilmesi gereken doğal çözüm önerileri aşağıdaki gibi bir araya getirdik.

İşte cilt bakımı için en gerekli olan ipuçlarından bazıları:


Her gün düzenli olarak sürülen nemlendiriciler kuru cildin en iyi dostudur.

Bol miktarda sebze ve yeşillik yemek hem cildinizin temel bakımında etkilidir hem de genel olarak vücut sağlığınız için önemlidir.

Çatlak dudaklar için piyasada bulunan lipstick tarzı ürünleri deneyebilirsiniz ancak, en doğal onarıcı baldır.

Çalışma ortamında sürekli olarak cildimize zara verecek dış etkenlere maruz kalırız. Bu nedenle, gün içinde özellikle çalışanların ellerini düzenli olarak antibakteriyel ıslak mendillerle temizlemeleri gerekir.

Kuaförde saç spreyi sıkılırken yüzünüzü kapatmanız sprey içeriğinde bulunan ve yüzünüze zarar verebilecek kimyasallardan sizi korur. Ayrıca, spor salonunda saçınıza takacağınız bant ile terin yüzünüzü tahriş etmesini engelleyebilirsiniz. Terlemeye başladığınızda cildinizde yabancı maddeler birikebilir.

En önemli etkenlerden birisi de düzenli uykudur. Düzenli uyku alışkanlığı hem ruhunuzun hem de  cildiniz besin kaynaklarından biridir. Uyku sırasında cildiniz kendisini yeniler.

Söylemesi kolay olmasına rağmen belirtmeden geçmemek lazım; stresten uzaklaşmak cildinize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. Vakit bulduğunuzda bir spa merkezini ziyaret edebilirsiniz ya da doğaya yürüyüşe çıkabilirsiniz.  

Gözlerinizin etrafındaki deri tabakası oldukça incedir. Bu nedenle, geçen yıllar en fazla göz etrafındaki bölgede izini bırakacaktır. Bu nedenle, genç yaşlarda bile olsanız göz çevrenize özen göstermeyi unutmamalısınız.

Süt banyosu deneyebilirsiniz. Tamam öyle litrelerce sütü harcamayın. Banyo yaparken küvetin içerisine  birkaç bardak süt ekleyebilirsiniz. Süt doğal bir nemlendirici olduğu için cildinizdeki farkı hemen hissedeceksiniz. Yada bir pamuk ile sütü cildiniz üzerine uygulayabilirsiniz.

Cilde dost olan meyveler tercih edebilirsiniz. Örneğin, avokado cilt dostu olan bir meyvedir. Yemek aralarındaki ara öğünlerde avakado, ceviz, kuru üzüm tüketmeniz cildinizi canlandıracaktır. Ayrıca açlık hissini bastıracağı için zayıflamanıza da yardımcı olur.

Sigaranın cilde verdiği zararları bilmeyen yoktur. Sigara içilen bir ortamda durmak da cildin dengesini bozar.

Terlemek en önemli detoks etkenidir. Bu nedenle terleyerek toksinlerden arındığınız gibi ciltteki ölü derilerden kurtulmanıza neden olur. Aşındırıcı kullanarak ya da banyo lifi ile ölü deri hücreleriniz temizlediğinizde, bu hücrelerin yerine yenileri geldiğinde cildiniz parlamaya başlayacaktır.

Yorgun ve şiş gözlerinize soğuk herhangi bir meyve veya poşet çay sürebilir bu bölgelerde bir süre bekletebilirsiniz. Kısa bir sürede gözlerinizin eski haline döndüğünü göreceksiniz.

Su içmek tabi ki cildiniz için olmazsa olmaz bir koşuldur. Bol miktarda su tüketmek vücudun su kaybını önleyerek toksinlerin atılmasında yardımcı olur.

Limonu yüzünüze ve ellerinize sürerek kısa zamanda ipeksi bir parlaklığa kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu nedenle, cildinizin parlak görünmesine yardımcı olacak bir başka etkenin arasında limon da vardır unutmayın.

Aşırı hassas bir cilde sahipseniz yeni bir ürünü yüzünüzde denemeden önce bileğinize sürün ve 24 saat bekleyin.

Pudralı ya da allığa bulanmış olan makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizleyin. Onları temizlemek için bebek şampuanı kullanabilirsiniz.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için mutlaka koruyucu kremlerinizi sürerek güneşlenin.

Ne kadar yorgun olursanız olun mutlaka yatmadan makyajınızı çıkarın. 

Buradaki önerileri yaparak ve alışkanlık haline getirerek zamanla yüzünüzdeki leke, şişkinlik ve siyah noktaların azaldığını göreceksiniz. 

Uyguladığınız başka bir yöntem ipucu varsa yorum kısmına ekleyerek sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.






İlgili diğer yazılar

İpeksi bir cilt öneriler

Günlük cilt bakımında 10 ipucu

Cilt bakımı ve Sağlıklı bir cilt için Tavsiyeler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1