6 Ekim 2014 Pazartesi

Cilt bakımı: Sağlıklı bir cilt için 5 ipucu

İyi bir cilt bakımıyla - güneşten korunma ve nazik temizlik dahil - gelecek yıllar için, sağlıklı ve parlayan cildinizi koruyabilirsiniz.

Yoğun cilt bakımı için zaman yok mu?

Temel cilt bakım bilgileri ile kendinizi  donatın. İyi bir cilt bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmak doğal yaşlanma sürecini geciktirmeye yardımcı olur. Ayrıca çeşitli cilt sorunlarının oluşmasını engelleyebilir. Bu 5 ipucunu kullanarak bir başlangıç yapabilirsiniz.






1. Sağlıklı bir cilt için güneşten kendinizi koruyun


Cildinize dikkat etmenin en önemli yollarından biri güneşten korumaktır. Güneşe maruz kalmak ilerleyen yıllarda kırışıklıklara, yaşlılık lekelerine ve diğer cilt sorunlarına neden olabilir. Tüm bunlara ek olarak cilt kanserine yakalanma riskinizi artırır.

Eksiksiz güneş koruması için:


     Güneş kremi kullanın. Eğer denizde yüzdüğünüzde ya da açık havada gezerken terleme yaşıyorsanız, koruma faktörü yüksek olan bir güneş kremini her iki saatte yeniden kullanın.

Gölge durmayı tercih edin.Güneş ışınlarının en kuvvetli olduğu, 10:00-16:00 saatlerinde güneşe mümkün olduğunca çıkmayın.

Koruyucu giysiler giyin. Sıkı dokunmuş uzun kollu gömlek, uzun pantolon ve geniş kenarlı şapkalar ile cildinizi örtün. Ayrıca güneş ultraviyole korumalı özellikte olan giysileri tercih edebilirsiniz. Bu ürünler günüşin zarrlı etkilerinden korumak amacıyla özel bir şekilde tasarlanmıştır.

2. Sağlıklı bir cilt için sigara içmeyin


Sigara cildinizi yaşlanmış görünmesini sağlar ve kırışıklıkların artmasına katkıda bulunur. Sigara kan akışını azaltır, cildin en dış tabakaları içinde kılcal damarlarını daraltır. Bu durum oksijenin cilde daha az gitmesine neden olur. Cilt sağlığı için önemli olan oksijeni cildiniz büyük oranda kullanır.

Ayrıca sigara cildinizin gücünü ve esnekliğini sağlayan kollajen ve elastin proteinlerine zarar verir. Ek olarak, sigara içerken sürekli tekrarlanan yüz ifadeleri, dudakların büzülüp kuvvetlice nefesin içeri çekilmesi şeklindeki hareketlerin uzun süre tekrarlanmasıda yüzünüzde kırışıklıkların oluşmasına yol açar.

Eğer sigara içiyorsanız, cildinizi korumak için en iyi yolun sigarayı bırakmak olduğunu unutmayın.

Sigarayı bırakmada size yardımcı olması için doktorunuza danışın.

3. Sağlıklı bir cilt için cildinize nazik davranın


     Banyo zamanını sınırlayın çok uzun süre sıcak suya maruz kalmayın. Sıcak su ve uzun süreli banyoda durmak cildinizin doğal yağlarının ortadan kalkmasına yol açar. Sıcak sudan ziyade ılık su ile banyo yada duş almayı tercih edin.

Güçlü temizleyici özelliğe sahip sabunlardan kaçının. Güçlü sabunlar ve deterjanlar cildinizin yağ tabakasının kalkmasını sağlayarak kurumasına yol açar. Bunun yerine, hafif temizleyiciler seçin.
Banyo sonrasında havlu ile hafifçe vurarak cildinizi kurulayın böylelikle suyun bir kısmı cildinizin üzerinde kalır.

Kuru cildi nemlendirmek gerekir. Bunun için, cildiniz kuru ise, cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanın.

4. Sağlıklı bir cilt için Sağlıklı beslenin


Sağlıklı bir diyet yapmak, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız protein ürünlerini bol miktarda yiyebilirsiniz. Diyet tarzı ile akne arasındaki ilişki olabileceğine yönelik uyarılar yapılmaktadır. Bazı araştırma C vitamini açısından zengin bir beslenmenin yağlı ve karbonhidrat bakımından zengin bir beslenmeye göre daha genç görünümlü bir cildin oluşmasına yol açabileceğini gösterektedir.

5. Sağlıklı bir cilt için stresden uzak durun

Her ne kadar söylemesi hatta bu durumda yazması kolay olsa da sağlıklı bir cilt için en önemli etkenlerden biri stress den uzak bir yaşam sürmektir. Kontrolsüz stres cildi daha hassas hale getirerek akne ve sivilceler ile diğer cilt sorunlarının oluşmasını tetikleyebilir.






Bu yazıda verilen bilgileri beğendiyseniz, aşağıdaki paylaş butonlarını kullanarak paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1