23 Ekim 2014 Perşembe

Yıllara Meydan Okuyun

cilt güzelliğinde temel bilgiler
Yaşanan yılların ve bu süreç zarfında yaşadıklarımızın üzerimizde bıraktığı izleri tamamen ortadan kaldıramasak da, bazı tedbirler ile yüzümüzün çok daha sağlıklı bir şekilde görünmesini sağlamamız mümkün.

Yıllara meydan okumak için neler yapılmalı ?


Öncelikle kendimizle barışık olmalıyız ki aynalara zaman içerisinde küsmeyelim. Bunu sağladığımızda kendimizi mutlu hissetmemiz ve huzurlu bir şekilde yaş almamız kaçınılmaz. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, bilinçli cilt bakımı ve temiz hava gibi temel faktörler de olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.





Her Yaşın Kendine Has Bir Cazibesi Vardır


Her yaşta canlı, sağlıklı ve ipeksi bir cilt görünümüne sahip olabiliriz. Ancak bunun için cildimize ihtiyaç duyduğu doğru bakımı uygulamamız gerekiyor.

Yaşa bağlı olarak cildin gereksinimleri değişmektedir.

Genç yaşlarda sahip olduğumuz canlı, sağlıklı cilt görünümünün devam etmesi için cildin koruyucu fonksiyonlarını ve dengesini korumak, sahip olduğu sıkılığı kaybetmemek ve aynı zamanda elastikiyetinin de bozulmamasını sağlamak gerekiyor.

Cilt görünümündeki yaşa bağlı olarak gerçekleşen bozulmalar erken yaşlarda olabileceği gibi daha ileri yaşlarda da ortaya çıkabilir. Bu durumun en temel belirleyicileri öncelikle genetik yapımız ya da genlerimizin bazı özellikleri, yaşam stili ve maruz kalınan çevresel faktörlerdir.

Hepimiz karşılaşmışızdır çevremizde, erken yaşlanmış yüze sahip olan kişilerle ki 30 yaşında birisinin bu yüze sahip olmaması lazım dediğimizde olmuştur. Bunun nedenleri çeşitlidir. Örneğin; Sağlıksız yaşam tarzı, SLS gibi zararlı kimyasal içerikleri olan ürünler kullanmak, yüzdeki makyajı temizlemeden uyumak gibi kazanılmış olan alışkanlıklardır.

Bu alışkanlıkların uzun süre devam ettirilmesiyle cildin yapısı zamanla bozulur ve kaçınılmaz bir şekilde cilt lekeleri gibi cilt problemleri ortaya çıkabilir. Bunun sonucunda da erken yaşlarda gelişen kırışıklıklar ve cildin erkenden yaşlanmasına davetiye çıkartılmış olunur.

Cildin dengesini ve buna bağlı olarak görünümünü etkileyen bu alışkanlıklardan uzaklaşarak  30’lu, 40’lı, 50’li ve hatta 60’lı yaşlarda bile, kırışıksız, canlı, sıkı bir görünüme sahip ipeksi bir cilde de olmanız mümkün. Kısaca yıllara meydan okumak elimizde !


Yıllara Meydan Okumaya Yardımcı Koruyucular


Cilt yapısının bozulmasına neden olan alışkanlıklardan kurtulmaya ek olarak, yıllara meydan okumamızı sağlayan bazı koruyucu özellikteki ürünlerin kullanılması da cilt bakımında önemli bir etkendir. Bu koruyucuların içerdiği ileri düzeyde etki eden koruyucu bileşikler her yaşa ve cilt problemine uyum sağlayabiliyor. Özellikle kış aylarının geldiği şu zamanlarda cilt bakımında, cildin doğal dengesinin korunarak daha sağlıklı olmasına yardım edebilir özelliklere sahipler.

Bu koruyucu ürünleri yaşınıza göre seçip kullanabilirsiniz. Örneğin 30’lu yaşlara uygun olan ileri düzey etkili bileşikler Vitamin A ( Retinol ), Ceramide, Macadamia temifolia nut oil gibi bileşikleri ihtiva eder.

İçeriğinde Vitamin A ( Retinol ), Ceramide, Macadamia temifolia nut oil olan bu ürünler yaz sonrası kuruyan cildinizin, güz mevsimine hazırlanmasını sağlar ve cildinizi yeniden yapılandırır.

40’lı  yaşlara uygun olan ileri düzey etkili bileşikler ise Hiyalüronan olarak da bilinen Hyalüronik Asit (hyaluronic acid) içeren ürünlerdir. Hyalüronik asit cilt için yoğun nemlendirici özelliğindedir. Cildin gerginliği, sıkılığı ve esnekliğini arttırır, böylelikle kırışık oluşumunu çok iyi bir şekilde engeller.

50’li ve 60’lı yaşlara uygun olan ileri düzey etkili bileşikler ise hyalüronik asite ek olarak Argireline içeren ürünlerdir. Argireline önemli drecede anti-aging özelliği gösterir ve belirtilen yaşlardaki her cilde uygundur, doğal bir botoks etkisi yaratır.


Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, bilinçli cilt bakımı ve temiz hava gibi temel faktörlere ek olarak günlük 5 dakikalık cilt temizliği ve bakımı sizin daha genç, enerjik görünmenizi sağlar ve böylelikle siz de yıllara meydan okuyabilirsiniz.






İlgili Diğer  Yazılar


İpeksi bir cilt hayal değil

Günlük cilt bakımınız için 10 altın kural

Cilt Bakımında Yenilikler


Bu yazıyı aşağıdaki butonlar aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1