13 Kasım 2014 Perşembe

Yüzünüzdeki Kırışıklıkları Nasıl Azaltırsınız

yüz kıırşıklığı için tavsiyeler
Yüzdeki kırışıklıklar artık çözümsüz değil. Kırışıklarınız daha oluşmadan alacağınız tedbirlerle, uyku ve beslenme düzeninizle yaşlılık belirtisi olarak görülen yüzdeki kırışıklıklarınızın oluşumunu azaltarak daha genç bir yüz görünümüne kavuşabilirsiniz.

Yüzdeki kırışıklar nasıl oluşur?


Genellikle orta yaşlarda kendini göstermeye başlayan kırışıklıklar hem erkek hem kadınlarda görülen bir durumdur. Ancak erkeklere nazaran kadınlarda daha sık görülen bir cilt problemidir ya da kadınlar güzel görünmek istedikleri için onlarda görülen kırışıklıklar erkeklerde görülenden daha çok rahatsız eder bizi. Yüz cilt güzelliğinin geçen yıllara meydan okuması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular vardır. Cilt sağlığınıza dikkat etmediğinizde yüzünüzde oluşan kırışıklıkları aynaya baktığınızda kendiniz rahatlıkla görebilirsiniz. Kırışık oluşumunun kesin olarak şu ya da bu sebepten olduğunu söylemek mümkün olmasa da belli başlı kırışık oluşumuna etken olan hususlar vardır.





Yüzümüzdeki kırışıklarının oluşmasında çevresel ve genetik olmak üzere iki faktör etkilidir. Genetik faktörler bizim etki edemediğimiz şekilde gelişir ama çevresel faktörler bizim etki alanımız içinde yer alır.


Ciltteki kırışıklık nedenleri nelerdir?

Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına uzun süre maruz kalmak,
Dengesiz beslenmek ve uyku saatlerinin düzensizliği,
Mimik hareketleri,
Alkol ve sigara kullanımı,
Genetik yapı.

Bu saydığım etmenler kırışıklıklara sebep olan çevresel faktörlerdendir ve cildinizin kırışmasını hızlandırır. Elbette her insanda yaşlılık belirtisi olan cilt kırışıklıkları görülecektir fakat önemli olan bu durumu yavaşlatmak ve oluşumu en az hasarla atlatmaktır. Kimse kırışık bir cilde sahip olmak istemez.

Yüzümüz kırışmadan önce nasıl tedbir almalıyız?


Her sorunun başında olduğu gibi kırışıklık probleminde de o problem daha bizi yakalamadan önce tedbir almalıyız. Çünkü kırışık bir cildi eski haline getirmek oldukça zordur zaman alır. Oysa daha gençken yüzümüzdeki kırışıkların geç oluşması için dikkat edeceğimiz bir kaç husus, alacağımız bir kaç önlemle cildimizin yaşlanmasını geciktirebiliriz. Peki nedir bu tedbirler?

Direk güneş ışınlarından uzak durun.


Özellikle güneş ışınlarının yazın dik olarak vurduğu 12:00 ve 16:00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıyız. Çıkmamız gerektiğinde yüksek faktörlü güneç koruyucu kremleri ve şapka gibi koruyucular kullanmalıyız.

Uyku saatlerinizi düzene sokun ve dengeli beslenin.


Sağlıklı bir bedene sahipseniz eğer bu sağlık yüzünüze yansıyacaktır. Hem parlak, hem canlı hem de kırışıklıklara meydan okuyan bir cilde sahip olacaksınız. Uykusunu almış, alkol ve sigaradan uzak, sağlıklı beslenen bir kişinin yaşlanması diğerlerine oranla yavaşlar. Ayrıca yaşlanmanızı geciktirici yiyecekler vardır bunlardan da birazdan bahsedeceğim.

Düzenli olarak nemlendirici kullanın.


Özellikle güneşli havalara çıktığınızda nemlendirici kullanmayı asla ihmal etmeyin. Nemlendirici seçerken kırışıklık önlemesini istiyorsanız eğer  içerisinde A ve C vitamini olan nemlendirici kremleri tercih edin. Uzmanlar özellikle A vitaminin kırışıklık giderici ve geciktirici olduğunu vurguluyorlar. Nemlendiricinizi güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce uygulayın.

Yüzdeki kırışıklıkların tedavisi var mı?


Kırışıklıklar aynaya baktığımızda bize kendimizi kötü hissettirir. Pudra, fondoten gibi kozmetik ürünlerle kırışıklıklarımızı saklamamız kandırmacadan başka bir şey değildir. Kırışıklıklardan kurtulmanın daha etkili çözüm yolları elbette bulunmaktadır. Kırışık tedavi yöntemlerinin bazıları şunlardır;

Kollajen Takviyesi, yüzdeki kırışıkları gidermek için en sık başvurulan ve en etkili olan tedavi yöntemlerindendir. Adı üzerinde takviye yöntemi olan bu yöntemde ciltteki kırışık olan bölgeler kolojen denilen bir madde, yağ ya da doku enjekte edilerek kırışık bölgenin doldurulması sağlanıyor ve dolgu yapılan bölge düzgün bir hal alıyor.

Lifting Yöntemi, biraz zor olsada lifting yöntemi yani yüz gerdirme ile kırışıklardan kurtulmakda mümkündür. Şakaklardan saçlarınızın arasına doğru gidilip yanak bölgesindeki dokulara ulaşılıp yüzünüz gerdirilir ve saç diplerinden dikişler atılarak bu gerdirme işlemi mümkün olduğunda gizlenir. Günümüz teknolojisinde lifting işleminden sonra neredeyse hiç iz kalmamaktadır.

Lazer Yöntemi, bu yöntemle cildin hem alt hem de üst kısmına nüfuz ederek yaşlanmış cildi kırışıklıklardan arındırmak ve ya kırışıklıkları önlemek mümkün. Cildin alt kısmına uygulanan lazer yöntemi ile ciltteki hücreler yeniden yapılandırılıyor, cildin gerilmesi sağlanıyor ve güneş ışıklarının neden olduğu leke ve kırışıklıklar yok ediliyor.

Peeling Yöntemi, en bilinen yöntemler arasında yer alır ve evde kendinizin yapabilmesi bakımından kolay ve uygulaması kolaydır. Bitkisel kürlerle deneyebileceğiniz peeling yönteminde ciltteki kırışık olan üst doku soyularak, hücreleri uyandırarak pürüzsüz ve dolgun bir cilt oluşumu sağlanır.

LPG Yöntemi, pek sık başvurulmasa da bilinen bir yöntem olan bu yöntemle cildi kalınlaştıran dokuların uyarılıp tekrar incelmesi sağlanıyor.






Bu yazıyı aşağıdaki bağlantıları kullanarak paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımızda Cilt Lekesi ve Lazer Tedavisi hakkındaki bilgileri bulabilirsiniz



İlgili diğer yazılar


Selülite fırçalı çözüm
Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları
Yıllara Meydan Okuyun
Cilt Bakımı için 11 tavsiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1