5 Aralık 2016 Pazartesi

Cildiniz için yapılması ve yapılmaması gereken 10 kural

cilt bakımı tavsiyeleri
Her zaman arzuladığınız kusursuz, leke ve akne-içermeyen cilt artık bir rüya değil, gerçek. Pratik Cilt Bakımı bloğunda, hep istediğiniz parıltıyı elde etmek için etkili yüz bakımı ipuçları vardır. Doğal olarak güzel bir cilt elde etmek için sitemizde bulunan güzellik sırlarına göz atabilirsiniz, cilt bakım konularınıza bakın ve düzenli olarak takip edin. İster cilt bakımı için zamanınız olsun ister olmasın, temel konuları bilerek ve uygulayarak kendinizi şımartın.






Neden Allahım neden? Kusursuz bir cilt istemek çok mu fazla? Geç saatlerde bitirilen bir gece göz çevresinde halkalara yol açar. Piyasaya çıkan her yeni yüz yıkama, güneş kremi, anti-aging krem hakkındaki bilgileri bloğumuza eklemeye çalışıyoruz. Kuru ve yıpranmış cilt, yağlı cilt ve lekeli cilt hatta kombine bir cildiniz olabilir. Ancak,  şanslısınız, yüz bakımınızı aşağıdaki ipuçlarını takip ederek yaparsanız temiz ve bakımlı bir cilde sahip olabilirsiniz

Güzel bir cilt için yapılması ve yapılmaması  gereken 10 kural


1. Altın Kural


Yapın: Makyajınızı her zaman temizlediğinizden emin olun. Derinizin gece nefes alması gerekiyor ve makyaj bu durumu önler, çünkü gece boyunca bırakıldığında gözenekler tıkanmaya başlar ve bu da lekelere ve / veya siyah noktalara neden olabilir. Makyaj temizleyici kullanmak zorunda değilsiniz?  Bir pamuklu bezin üzerine biraz zeytinyağı koyun ve makyaj ve kirden kurtulmak için hafifçe yüzünüze yağ sürün.
Yapmayın: Soyulmanın vazgeçilmez olduğunu unutun. Haftada en az bir veya iki kez ölü deri tabakalarını çıkarmak için cildinizin pul pul dökülmesini sağlayın. Emin olun ki arkasında bu size daha sağlıklı ve daha parlak bir cilt bırakır. Ayrıca cevizde bulunan antioksidanlar kirleri gidermeye ve parlak cildi teşvik etmeye yardımcı olduğu için cildinizi pul pul dökmek için toz formunda ceviz ezmesi uygulayabilirsiniz.

2. Güneş ve Cilt


Yapın: UVA ve UVB ışınlarını bloke eden en az 15 SPF'ye sahip güneş kremi uygulayın. Yaşam boyu güneşe maruz kalma, buruşukluklara, yaşa bağlı cilt lekelerine ve diğer cilt problemlerine neden olabileceğinden cildinizi güneşten korumak zorundasınız. Ürünün gözenekleri engelleme eğiliminde olmaması için etiketin 'noncomedogenic' veya 'nonacnegenic' olduğunu okuduğunuzdan emin olun.

Yapmayın: Dışarıda güneşli veya güneşli olmasın (mazeret kullanmayın). Bir plaja veya kar veya buz gibi yansıtıcı yüzeylerin çevresine gidiyorsanız, cildinizi en az 30 SPF'ye sahip daha fazla güneş kremi ile köpürtün. Soğuk havalarda cilt bakımı yazımızı okuyabilirsiniz

3. Ne Yerseniz O Olursunuz


Yapın: Tabağınıza koyduğunuz şeyleri not edin. Taze meyveleri, yeşillikleri, yeterli protein ve vitaminleri yiyin. C vitamini bakımından zengin ve düşük yağ ile az şekerli bir diyet, pürüzsüz cilt yapısına yardımcı olur. İnsülin düzeylerini düşürebilen, hücrelerin sağlıklı bir denge kurmasını sağlayan düşük şekerli bir diyet düşünün.

Cildinize Uygun yiyecekler

Yapmayın: Baharatlı ve fermente gıdalar, tuz, kızarmış yiyeceklerden uzak durun.

4. Terleyerek toksinlerden kurtulun


Yapın: Düzenli olarak egzersiz yapın. Koşu, yürüme ve yoga vücudunuza gerekli kan dolaşımını verecek ve aynı zamanda tüm vücudunuzun temizleme sürecini hızlandıracaktır. Çalıştıktan sonra yüzünüzde bir parıltı fark edeceksiniz. Zamana karşı yarışıyor musun? Sadece evinizin çevresinde bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Egzersiz öncesi ve sonrası cilt bakımı atlamayın. Dışarı gitmeden önce yağ üretimini en aza indirgemek için bir toner uygulayın. Sonra cildi nemlendirmek için shea yağı veya zeytin yağı uygulayın ve sonra nemlendirin.

5. Güzellik Uykusu


Yapın: Her gece en az 8 saat uyuyun. Gözünüzü yeterince kapatmazsanız, cildiniz tıpkı sizin gibi yorulur - sarkmalar ve çatlaklar oluşur. Bu yüzden risk almayın. Ayrıca cildinizi doğal olarak yatıştırmak ve iyileştirmek için haftada iki kez veya üç kez yüzünüze bal uygulayabilirsiniz.

Yapmayın: Yatmadan önce yüzünüzü yıkamayı ve nemlendirmeyi unutun. Kuru ciltler için alkol içermeyen hafif temizleyiciler kullanın. Çok miktarda nemlendirici uygulayın ve cildi aşırı derecede kuruttuğu için sıcak sudan kaçının.

6. Su ile cilt bakımı


Yapın: Cildinizi nemlendirin. Her gün bol su için, en az 8 bardak, daha fazla değilse. Ayrıca, karpuz, salatalık, portakal, çilek, greyfurt gibi su içeriği yüksek meyve ve sebzeleri yiyin.Su buharı da cilt bakımında etkili bir özelliktedir.

Yapmayın: Gül suyunu görmezden gelmeyin. Sabahları gözlerinizin çevresini rahatlatmak ve halkaları azaltmaya yardımcı olur, pH dengesini korur ve gündüz aralıklarla kullanırsanız cildinizi doğal olarak nemlendirir.

7. Sivilcelere “hoşçakal” deyin


Yapın: Yüzünüzü ılık suyla günde üç kez yıkayın ve yüzünüze dairesel hareketlerle hafifçe masaj uygulayın. Kullandığınız temizleyicinin alfa hidroksil asit veya beta hidroksil asit içerdiğinden emin olun. Temizlendikten sonra kurutun ve benzoil peroksit içeren bir losyon uygulayın. Benzoil peroksit, antibakteriyel etkileri nedeniyle etkili gibi görünmektedir. Sivilceler için salatalık maskesini de deneyebilirsiniz

Sakının: sivilceleri patlatmayın, sıkmayın. Şişme, kızarıklık ve hatta yara izi yaratır. Bir sivilce çıkacağını mı hissediyorsun? Bölgeyi gül suyu ile temizleyin ve soğutulmuş bir yeşil çay torbasını 10 dakika bekletin. Ayrıca, gözlük veya güneş gözlüğü takıyorsanız, yağın gözlüğün temas ettiği kısımlarda gözenekleri tıkamaması için sık sık temizleyin.

Sivilce ve aknelerden kurtulmanın yolları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

8. Köklerinize Geri Dönün


Yapın: 2 çorba kaşığı nohut unu, yarım çay kaşığı zerdeçal tozu, biraz gül suyu / süt / su ile mükemmel cilt bakım paketi yapabilirsiniz.Yada evde yoğurt bal ve muz maskesi kullanarak kış aylarında rahatlıkla bakım maskesi yapabilirsiniz.

Yapmayın: Temel bakımı ihmal edin. Sadece nefes egzersizi ile beden, zihin ve duyguları uyumlu hale getirerek birikmiş stresleri serbest bırakmanıza yardımcı olur.

9. Günlük maskeler ve masaj?


Yapmak: Düzenli cilt bakım rejimi uygulayın. "Kiraz ile kuru ciltler için maske yapabilirsiniz. Yatmadan önce yüzünüze taze kiraz ezmesi uygulayın. 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Sakının: Kendinizi şımartmayı unutun. Yağlarla nazik bir yüz masajı harikalar gösterebilir. Cildinizin türüne bağlı olarak, hardal, Hindistan cevizi, badem yağları, argan yağı, yumurta,  kullanın. Bunlar, parlayan yağlı cilt yapısını gideren mükemmel besleyici maddelerdir.

10. Sağlıklı Alışkanlıklar


Yapın: Kendiniz için zaman ayırın ve mümkün olduğunca stresten kaçınmaya çalışın. Stresli iken, daha fazla patlama eğiliminde olduğunuzu fark ettiniz mi? Bunun nedeni, stresin vücudunuzun kortizol ve diğer hormonları üretmesine neden olması, cildi daha yağlı hale getirmesidir. Nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon gibi stres yönetimi tekniklerine başvurun.

Yapmayın: Çene çizgisini ve yüz kaslarınızı ihmal etmeyin. Günde sadece 5 dakika boyunca birkaç yüz egzersizi yapın. Harikalar yaratan bir egzersiz, tavana doğru bakmaktır. Cildi daha gergin hale getiren kasları çalıştırır.

Mükemmellikten hoşlanıyorsun, ancak görünümünü tamamlamak için bir şeye ihtiyacın var. Gülün! İç sevincimizi ve mutluluğumuzu ifade etmeyi unutmayın. "Yüzünüzde bir gülümseme, yüz kaslarınızın ve cildinizin tonunu korumaya yardımcı olacaktır. İnsanlar, on yaş daha genç göründüğünüzü söyleyebilir. Şaşırmayın





Bu yazılarıda okumak isteyebilirsiniz

Selülit Nedir ? Nasıl Geçer ? Nasıl Önlenir?

At Kestanesinin Etkileri Neler

Cilt Lekeleri İçin Peeling Maskeleri

Cilt lekeleri nasıl oluşur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1